28 повода да празнуваме през февруари – част 2

Блог

След първата серия празници през този февруари, днес ви представяме втората част поводи, на които да се насладим.

15 февруари 2021 г. Ден на желираните бонбони

Повечето хора обичаме желирани бонбони, а дори има отредени няколко дни за празнуване на конкретни видове бонбони както например днес е Националния ден на „гъмдропа“ – онези вкусни желирани бонконки в различни цветове, кисел вкус и декорирани целите в захар. Уникални са с това, че не само забавляват при хапване, но и правят страхотни декорации.

Има толкова много забавни неща, които можете да направите с тези класически бонбонки. Направете гирлянд, украшения, скулптури или гарнирайте някоя зимна напитка като мляко с какао. Вижте нашите предложения за ядкови млека тук, украсете една чаша бадемово мляко с желирани бонбони и да ви е сладко 😊

16 февруари 2021 г. Ден на палачинката

Ключовата съставка за днешната перфектна закуска е…сместа за палачинки. В деня на палачинката, нека се поглезим с вкусна палачинка със сладко или нещо солено като деликатес от нахут WildWoods

17 февруари 2021 г. Ден на зелето

Днес е официалният празник на зелето. Всички сортове зеле са полезни за нашето здраве. Зелето е най-добре да се приготвя възможно най-близо до сурово, за да запази многото си хранителни вещества. Подобно на другите кръстоцветни зеленчуци, зелето също съдържа мощни антиоксиданти, като Бета-каротин, Лутеин, богато е на витамин К и витамин С. Зелето също е отличен източник на диетични фибри, които са от съществено значение за здравата храносмилателна система. Други хранителни вещества в зелето включват витамин В6, фолиева киселина, манган, тиамин (витамин В1) и пантотенова киселина (витамин В5), както и желязо, магнезий, фосфор, калций и калий.

Една от любимите в днешно време салата колсло има интересна история, която датира от древния Рим, когато гражданите са приготвяли смес от зеленчука, заедно с яйце, оцет и подправки. Ферментиралото зеле заедно с малка порция ориз било храната на работниците, построили Великата стена на Китай. Добавете зеле към някой от мусовете ни GourmeTofu и voilà – имате бързо и лесно веган колсло.

18 февруари 2021 г. „Да пием вино“

Националният ден за пиене на вино се провежда всяка година на 18 февруари, така че се пригответе да се отпуснете с чаша или две от любимите ви каберне совиньон или шардоне. Виното е основен елемент в човешката култура от изобретението му през 7000 г. пр. Н. Е. Някои древни общества толкова се наслаждавали на виното си, че дори го почитали! В наши дни се произвеждат стотици видове вина по цял свят, така че можете да избирате от безкрайно разнообразие. Наздраве!

19 февруари 2021 г. Ден на шоколада с мента

Националният ден на шоколада с мента празнува необичайния, но много сполучлив вкус, който с времето се превръща в класика. Изглежда, че комбинацията на двата вкуса освен всичко е и здравословна. Шоколадът помага за производството на серотонин и допамин, а пък ментата е мощна билка, която подпомага храносмилането и приказно освежава дъха. Тази триумфална комбинация от вкусове означава цял ден, посветен на вкуса, независимо дали става дума за парче торта с вкус на шоколадова мента, ментов сладолед или ментов шоколад.

20 февруари 2021 г.“Обичай домашния си любимец“

Националният ден, посветен на любовта ни към домашните ни любимци се празнува на 20 февруари, независимо дали става въпрос за котки, кучета, птици или дори тигри.

21 февруари 2021 г. Ден на сладкия десерт

Какво върви по-добре с кафето от нещо малко сладко, орехово и евентуално напоено с карамел. Да, знаете за какво говорим. 21 февруари е Национален ден на сладкия десерт. Независимо от вида, нека хапнем сладко, без угризения.

22 февруари 2021 г. Ден на Маргаритата

Всеки 22 февруари се събираме за Националния ден на Маргаритата, за да отдадем почит на любимия ни празничен коктейл. Маргаритата – трипъл сек, текила и сок от лайм – е създадена през 1938 г. в Мексико и е широко смятана за официалната им напитка за забавление. „Винаги някъде е 5 часа“ и това никога не е по-вярно от днес. Затова извадете шейкъра и действайте. Салют!

23 февруари 2021 г. Ден на кучешката бисквитка

На 23 февруари нашето куче не иска погалване, почесване или пръчка за игра. Това, което той наистина иска е неговата бисквита, защото е Национален ден за бисквитките за кучета! Това е най-добрият ден в годината за кучетата. Това е ден, през който да поглезим кучетата си, защото те го заслужават. В края на краищата това са нашите най-добри приятели.

24 февруари 2021 г. Ден на тортила чипса

За мексиканците, чипсът от тортила първоначално бил замислен като проста закуска, направена с остатъци от тортили. Но тези хрупкави триъгълници бързо се превърнали в национална сензация и до днес на всеки 24 февруари се празнува Националния ден на тортила чипса. Независимо дали ядете вашия с пастет Oh my veggies или ги потапяте в пикантна салса, тортила чипс донася фиестата с повод и без 😊

25 февруари 2021 г. Ден на чилито

На 25 февруари отбелязваме Националния ден на чилито – момент, за да отдадем почит на легендарното ястие. Семейните рецепти за чили, а за тайните съставки никога не се говори. А дебатите за това как се прави истинско чили – с боб или без боб? – са свирепи! Когато се сервира чили – може би с малко нарязан лук и натрошено сирене отгоре – всички идват на масата.

26 февруари 2021 г. Ден на шам-фъстъкът

Понякога страхотните неща наистина идват в малки опаковки. Известни като „щастливият орех“ в Китай и „усмихнатият орех“ в Близкия изток, шам-фъстъците имат уникална, малка форма, съдържаща обаче питателна ядка. Съдържат толкова протеини, колкото едно яйце и това е само едно от хранителните му качества! Запасете се с тези славно зелени ядки, защото днес на 26 февруари ги отбелязваме с Националния ден на шам-фъстъка. Това е оправдание за любителите на шам-фъстъка по цял ден да хапват от любимата си ядка без задръжки. Включете го във всяко хапване през този ден! Или го захаросайте…няма да съжалите, вкусът му се вписва във всяка рецепта.

27 февруари 2021 г. Ден на протеина

Телата ни жадуват за протеините. Националният ден на протеините – на 27 февруари, се фокусира върху ползите за здравето на един от най-основните градивни елементи на тялото. Да не забравяме, че протеините подпомагат изграждането на мускулите, костите, кожата, съединителната тъкан, косата и ноктите. Освен това те участват в изграждането на имунните тела, кръвната плазма, специфичните гама-глобулини, хемоглобина, двигателните белтъци актин и миозин, ензими, хормони и други. В чест на този празник, опитайте нещо различно – с киноа или леща, едамаме или дори тофу. Разширете своите протеинови хоризонти.

28 февруари 2021 г. Ден на шоколадовото суфле

Пригответе лъжиците си – 28 февруари е Национален ден на шоколадовото суфле! Шоколадовото суфле е върхът на френския декаданс – десертът често се свързва с важни поводи, така че е напълно честно той да има свой собствен ден, на който да бъде отпразнуван. Така че нека облечем престилките си, предварително настроим фурните си, съберем най-добрите съставки и се насладим на Националния ден на шоколадовото суфле!

Прочетете още:
Мартенска лудост
28 повода да празнуваме през февруари – част 1

Гурме Мусове от тофу

Деликатес от диворастящи гъби

Меню